KUANTAN, 7 FEBRUARI 2024 – Pada 6 dan 7 Februari 2024 telah berlangsungnya Program Latihan Kepimpinan Kanan PELAPIS Negeri Pahang Modul Pengajian Agama anjuran Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang dengan kerjasama Pusat Penjanaan Hasil, Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah.

Program yang diadakan di Grand Darul Makmur Hotel, Kuantan ini dihadiri oleh barisan-barisan pegawai kanan dan majlis tertinggi kerajaan seramai 40 orang.

Modul Pengajian Agama mendedahkan para peserta mengenai topik – topik berkenaan tentang Kepimpinan Menurut Perspektif Maqasid al-Syariah, Zakat dan Wakaf.

Barisan panel terdiri daripada individu-individu yang pakar dalam bidang masing-masing antaranyaYBrs. Prof. Dr. Hassan Bin Ahmad selaku professor Pusat Sains dan Kemanusiaan UMPSA, YH Dato’ Haji Halidan Bin Md Daud selaku Pengurus Besar Kanan Pusat Kutipan Zakat Pahang, dan Tuan Haji Che Samsol Bin Ibrahim selaku Timbalan Pengurus Besar Zakat Pahang.