UNIVERSITI ISLAM PAHANG SULTAN AHMAD SHAH

KUANTAN, 19 MAC 2024 – Sempena kehadiran bulan Ramadan yang mulia ini, UnIPSAS mengadakan Program Memasak Bubur Lambuk Peringkat UnIPSAS yang bermula pada jam 8 pagi di perkarangan Masjid UnIPSAS.

Terdahulu pegawai dan kakitangan UnIPSAS telah bergotong-royong memasak bubur lambuk sebelum mengagihkan kepada komuniti. Naib Canselor UnIPSAS, YH Prof. Dato’ Dr. Haji Mohd Zawavi Bin Zainal Abidin turut hadir membantu dalam proses penyediaan bubur lambuk tersebut.

Agihan bubur lambuk dibuat bermula selepas solat Fardhu Asar di Padang Majlis Bandaraya Kuantan dan di perkarangan Masjid UnIPSAS. Pengagihan yang dilakukan oleh Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) UnIPSAS telah berjaya mengedar 1,500 pek bubur lambuk kepada komuniti sekitar.

Program ini merupakan salah satu aktiviti tanggungjawab sosial terhadap komuniti dan masyarakat khususnya bagi membuka ruang untuk mewujudkan kesedaran sosial terhadap golongan yang kurang bernasib baik. Semoga bulan Ramadan ini membawa keberkatan buat semua yang terlibat di dalam program ini.

#UnIPSAS#Pahang1st#Ramadan2024#Ramadan1445H#BuburLambukUnIPSAS#BersamaKitaBersama#masjidnegeri#weloveunipsas

Loading...