KUANTAN, 22 Ogos 2024 – Seramai 26 orang guru dan 14 orang pelajar tingkatan 4 Sekolah Menengah IMTIAZ telah menyertai kunjungan berinformasi ke UnIPSAS.

Objektif lawatan ini bertujuan untuk memberi pendedahan yang mendalam tentang peluang pengajian dan aktiviti ko-kurikulum yang boleh disertai oleh para pelajar di universiti kami.

Sesi taklimat akademik telah dikendalikan oleh TNCA UnIPSAS dan wakil pensyarah iaitu YBrs. Dr. Muhammad Fadlly bin Ismail dan Ustaz Muhammad Assyifaa Ulhayat bin Jahidin. Guru-guru dan para pelajar didedahkan mengenai program pengajian yang ditawarkan oleh UnIPSAS dan keistimewaan yang bakal pelajar perolehi apabila menyambung pengajian di UnIPSAS.

Melalui program ini, kami berharap dapat membimbing dan memotivasi pelajar untuk mencapai kecemerlangan dalam pendidikan serta memegang teguh nilai-nilai Islam.