23 Ogos 2024 (KUANTAN) – UnIPSAS akan mengambil bahagian dalam Kejohanan Sukan MASISWA Zon Timur 2024 yang akan berlangsung pada 23 hingga 25 Ogos 2024 bertempat di UC TATI, Terengganu.

Pada kejohanan kali ini UnIPSAS akan menyertai 11 acara sukan iaitu Futsal, Bola Jaring, Sepak Takraw, Badminton, Petanque, Ping Pong, Catur , Bola Tampar, Ragbi dan E- Sport yang melibatkan penyertaan seramai 117 orang atlet. Kontinjen UnIPSAS diketuai oleh Penolong Pendaftar Hal Ehwal Pelajar, En. Abi Sofian Bin Abdul Aziz selaku Chef De Mission (CDM). Mohd Nur Dayyan Danial Bin Abdullah dari Diploma Syariah dan Undang-Undang sebagai ketua atlet UnIPSAS.

Dalam Majlis Penyerahan Bendera UnIPSAS kepada kontinjen pada hari ini, Naib Canselor UnIPSAS YH Professor Dato’ Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin mengingatkan semua atlet supaya sentiasa menjaga nama baik UnIPSAS sepanjang kejohanan berlangsung. Beliau juga turut mendoakan penyertaan kali ini akan dapat membawa pulang pingat kemenangan serta mengulangi kejayaan menjadi juara keseluruhan seperti tahun 2023.

Selamat Maju Jaya Kontinjen UnIPSAS.

#Masiswa#ZonTimur #2024 #UnIPSAS#sukanMasiswaZonTimur2024