KUANTAN, 06 MAC 2024 – Program Keusahawanan dan Kebolehpasaran yang berlangsung selama 2 hari pada 5-6 Mac 2024 bertempat di Belakang Auditorium Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (UnIPSAS), Kuantan, Pahang.

Program selama 2 hari ini melibatkan penjualan makanan dan minuman yang disediakan oleh mahasiswa/i UnIPSAS. Gerai jualan juga telah dihias rapi dengan bertemakan klasik bagi memeriahkan suasana program.

Ia telah dianjurkan oleh Jabatan Perniagaan, Fakulti Pengurusan dan Informatik UnIPSAS dan bertujuan untuk memberi pendedahan, kemahiran dan pengetahuan kepada mahasiswa mengenai keusahawanan sosial dan keusahawanan digital yang profesional serta mampu membentuk komuniti sosial.

Ia turut mempromosikan usahawan muda di kalangan pelajar universiti serta mencipta platform membina pengalaman dalam perniagaan. Program ini juga membentuk semangat kerja pasukan, serta interaksi antara komuniti dikalangan pelajar, pensyarah dan tenaga kerja di UnIPSAS.