UNIVERSITI ISLAM PAHANG SULTAN AHMAD SHAH

KUANTAN, 29 FEBRUARI 2024 – Buat julung kalinya Agensi Kerajaan Negeri Sabah memilih Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (UnIPSAS) untuk Program Ramah Mesra bersama mahasiswa-mahasiswi UnIPSAS yang berasal dari negeri Sabah.

Program ini melibatkan kehadiran hampir seratus orang mahasiswa/i di UnIPSAS yang berasal dari negeri Sabah. Program ini bertujuan untuk memberi pendedahan bantuan pendidikan seperti biasiswa, bantuan awal, bantuan komputer dan Persatuan Pelajar Sabah di UnIPSAS juga dapat pencerahan untuk memohon sumbangan dana dari Kerajaan Negeri Sabah. Program ini juga bertujuan menghargai mahasiswa/i dan memberi input mengenai inisiatif bantuan pendidikan.

Taklimat yang disampaikan oleh Agensi Kerajaan Sabah bermula dengan :
i) Yang Dihormati Puan Zaidah Hussain, Pengurus Kanan Yayasan Sabah Cawangan Kuala Lumpur
ii) Yang Dihormati Puan Jurianah binti Juti, Ketua Penolong Setiausaha, Pejabat Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri (Tugas-Tugas Khas).
iii) Wakil Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Ugama Islam Sabah, Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Ugama Islam Sabah
iv) Dan Wakil Pengarah Bahagian Biasiswa Kerajaan Negeri Sabah, Jabatan Perkhidmatan Awam Negeri.

Naib Canselor UnIPSAS, Prof. Madya Dato’ Dr. Hj. Mohd Zawavi Bin Zainal Abidin menzahirkan rasa syukur dan berterima masih kepada semua Agensi Kerajaan Negeri Sabah yang hadir dan persatuan pelajar Sabah di UnIPSAS. UnIPSAS merupakan Universiti Pertama Milik Kerajaan Negeri Pahang membuka peluang pengajian ke peringkat Asasi, Diploma, Ijazah, Sarjana dan Doktor Falsafah kepada seluruh warganegara Malaysia.

Loading...