PEKAN, 21-28 NOVEMBER 2023 – Berlangsungnya Program Latihan Kepimpinan Kanan Pelapis Negeri Pahang yang anjuran Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang dengan kerjasama Pusat Penjanaan Hasil Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah.

Program yang diadakan di Hotel AnCasa Royale, Pekan ini dihadiri oleh barisan-barisan pegawai kanan dan majlis tertinggi kerajaan seramai 40 orang.

Modul Pengurusan Strategik mendedahkan para peserta mengenai topik – topik berikut Basic Concepts Of Strategic Management, Scanning The Environment, Strategy Formulation, Current Issues In Strategic Management dan Best Practices In Real-Life Strategic Management.

Barisan panel terdiri daripada individu-individu yang pakar dalam bidang masing-masing antaranya YH Dato’ Dr.Muhammad bin Muda (Pengerusi Lembaga Pengelola UnIPSAS), YH Prof Adj Dato’ Ahmad Saruji bin Abdul Aziz (CEO & MD Amanah Warisan Berhad) serta YBhg. Prof. Dato Abdul Aziz bin Ab. Latif (Profesor Pelawat DRB-Hicom University of Automotive Malaysia).