KUANTAN, 22 Julai 2023 – Naib Canselor UnIPSAS, Profesor Madya Dato’ Dr. Haji Mohd Zawavi bin Zainal Abidin menekankan kepada kekuatan doa ibu bapa dalam membentuk kejayaan anak-anak.

“Ibu dan bapa jangan putus berdoa dalam menjamin kejayaan anak-anak. Anak-anak pula jangan sesekali lupa bahawa kejayaan anak-anak adalah berkat doa ibu dan bapa,” ujar beliau dalam merasmikan program Majlis Anugerah Kecemerlangan 2023 SMK Paya Besar, Kuantan.

Dalam ucapan perasmian, Profesor Madya Dato’ Dr. Haji Mohd Zawavi bin Zainal Abidin juga telah berkongsi pengalaman kesukaran hidup semasa beliau belajar di Universiti Al-Azhar Mesir sebagai suntikan motivasi kepada pelajar cemerlang SMK Paya Besar bahawa ilmu adalah segala-galanya.

Dalam majlis ini, seramai 38 orang pelajar yang mendapat keputusan cemerlang SPM 2022 diraikan oleh SMK Paya Besar.