UNIVERSITI ISLAM PAHANG SULTAN AHMAD SHAH

5 JULAI 2023 (KUANTAN) – Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (UnIPSAS) terus mengekalkan tahap sistem pengurusan kualiti yang amat baik melalui audit pensijilan semula MS ISO 9001:2015 dan MS 1900:2014 oleh SIRIM QAS International Sdn. Bhd.

Naib Canselor UnIPSAS, Profesor Madya Dato’ Dr. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin berkata, hasil audit ini merupakan manifestasi bahawa UnIPSAS sentiasa berusaha memberi perkhidmatan yang terbaik kepada pelajar, ibu bapa dan pemegang taruh yang telah menyumbang kepada pembangunan organisasi ini.

“UnIPSAS telah mula mendapat pengiktirafan MS ISO 9001:2015 dan MS 1900:2014 pada tahun 2012. Kini setelah lebih 10 tahun, sistem pengurusan kualiti ini terbukti berupaya membentuk budaya kerja yang berkualiti dan diasimilasi dalam operasi kerja harian, dengan izin Allah SWT.”

Sementara itu, Pegawai Kualiti UnIPSAS, Puan Zarina binti Kamarozaman turut menekankan bahawa penambahbaikan berterusan perlu dibuat di poin kritikal dalam penyampaian perkhidmatan.

“UnIPSAS akan terus berusaha menambahbaik sistem aduan pelanggan yang merupakan nadi utama terhadap pengukuran kualiti penyampaian perkhidmatan”, ujarnya.

Dalam sesi audit yang berlangsung selama 3 hari bermula 3 hingga 5 Julai 2023, UnIPSAS juga mengekalkan rekod tanpa ketidakpatuhan.

Loading...