07 Februari 2023 (KUANTAN) – Situasi banjir di kampus asrama UnIPSAS adalah terkawal dan air sudah mula surut buat masa ini.

Sejak amaran dikeluarkan oleh pihak berkuasa, para pelajar di asrama telah dipindahkan ke tingkat atas. Setakat ini tiada laporan kemalangan berkait pelajar.

Kebajikan pelajar adalah menjadi keutamaan UnIPSAS. Justeru pelajar UnIPSAS akan ditaja makanan mereka sepanjang musibah yang menimpa.

Mangsa banjir telah diberi makanan percuma sejak malam semalam. InsyaAllah hari ini (Selasa 7 Feb 2023) makanan akan mula diedarkan kepada pelajar di Dewan Barakah jangkaan bermula jam 10.30 pagi).

Buat masa ini tiada keperluan untuk memindahkan pelajar-pelajar ke Pusat Pemindahan.

Pelajar-pelajar yang mengalami sebarang permasalahan boleh terus menghubungi pegawai Hal Ehwal Pelajar dan Alumni.

Pihak HEPA juga memohon kemaafan sekiranya terdapat kekurangan dalam pengurusan bencana di asrama.

Segala kesulitan amat dikesali

Sebarang pertanyaan boleh terus menghubungi En. Abi Sofian (Penolong Pendaftar HEPA) di talian 0136288144

HEPA UnIPSAS
9.28am 7 Feb 2023