UNIVERSITI ISLAM PAHANG SULTAN AHMAD SHAH

6 November 2022, Kuantan –Inisiatif PerantiSiswa Keluarga Malaysia merupakan inisiatif untuk menyediakan peranti kepada mahasiswa Institusi Pengajian Tinggi (IPT) yang berada dalam kelompok keluarga B40 bagi memastikan proses pengajian para mahasiswa terus terpelihara. Program PerantiSiswa Keluarga Malaysia telah dijayakan oleh Kementerian Komunikasi dan Multimedia (K-KOMM) dengan kerjasama Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dan IPT telah mula diedarkan mulai 3 September 2022 yang lalu.

Setiap permohonan yang diluluskan, akan mendapat Tablet Samsung model terkini, lengkap dengan casing, keyboard dan stylus pen. Ia sebagai penghargaan dan pemangkin kepada pelajar untuk mendapat keputusan cemerlang.

Pada hari ini, seramai lebih 700 orang pelajar UnIPSAS dengan syarat kelayakan yang telah diperakui telah menerima peranti berkenaan di Auditorium Tuanku Canselor UnIPSAS bermula jam 8.30 pagi sehingga 5.00 petang. Sebagai makluman, K-KOMM telah melantik Bahagian Hal Ehwal Pelajar & Alumni UnIPSAS sebagai pemudahcara dalam urusan soal jawab, saringan rayuan dan sebagainya kepada pemohon.

Turut hadir sama bagi simbolik penyampaian peranti kepada penerima ialah Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar & Alumni, YBrs. Dr. Ahmad Effat bin Mokhtar dan diiringi oleh Penolong Pendaftar Bahagian Hal Ehwal Pelajar & Alumni, YBhg. Encik Abi Sofian bin Abdul Aziz.

Semoga bantuan yang diberikan kepada pelajar dapat digunakan sebaik mungkin dalam hasrat kerajaan bagi memastikan tahap pencapaian dalam akademik terus meningkat dari masa ke masa.

Loading...