UNIVERSITI ISLAM PAHANG SULTAN AHMAD SHAH

9 Oktober 2022, Ahad – Sekitar Majlis Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Negeri Pahang Darul Makmur Tahun 1444 Hijrah yang disempurnakan oleh YAM. Tengku Panglima Raja Kolonel Tengku Amir Naseer Ibrahim Shah ibni Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah yang mewakili Kebawah Duli Yang Maha Mulia Pemangku Raja Pahang, Tengku Mahkota Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Ibni Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustaffa Billah Shah di Dewan Jubli Perak Sultan Haji Ahmad Shah di sini hari ini.

Perarakan yang bermula dari Taman Gelora ke Dewan Jubli Perak itu telah disertai pelbagai agensi kerajaan, badan berkanun, IPTA/S dan sekolah-sekolah sekitar daerah negeri Pahang. Tidak ketinggalan, UnIPSAS turut menghantar kontinjen UnIPSAS terdiri daripada pelajar-pelajar lelaki bagi menyertai majlis tersebut.

Seawal jam 6.30 pagi, kontinjen UnIPSAS telah tiba awal dengan penuh semangat. Bersama mengiringi perarakan berkenaan YBhg. Encik Abi Sofian bin Abdu Aziz, Penolong Pendaftar Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Encik Khairul Rijal bin Dato’ Haji Abdu Rahman bagi pengurusan kontinjen.

Alhamdulillah, UnIPSAS telah dinobatkan sebagai Naib Johan kategori IPTA/IPTS/Sekolah, Pertandingan Perarakan dan Sepanduk Sempena Majlis Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Negeri Pahang Darul Makmur Tahun 1444H/2022M. YH. Prof. Madya Dato’ Dr. Haji Mohd Zawavi bin Zainal Abidin, Naib Canselor UnIPSAS mewakili UnIPSAS menerima hadiah dan cenderahati yang disampaikan oleh YAM. Tengku Panglima Raja Kolonel Tengku Amir Naseer Ibrahim Shah ibni Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah yang juga merupakan Pro Canselor 2 UnIPSAS. Tahniah diucapkan.

Loading...