UNIVERSITI ISLAM PAHANG SULTAN AHMAD SHAH

16 JULAI 2022, (BERA) – Sempena Ujian Penilaian Kelas Kafa (IPKK) 2022 yang akan menjelang tidak lama lagi, pelbagai progam ilmiah telah diaturkan oleh sekolah-sekolah untuk meningkatkan semangat murid-murid bagi menghadapi peperiksaan itu. Tidak ketinggalan juga di Sekolah Kebangsaan Kerayong Jaya, Bera yang telah mengatur program bersama Majlis Perwakilan Pelajar UnIPSAS (MPPUnIPSAS) bagi menjalankan sebuah program motivasi yang telah dibincangkan pada bulan Jun yang lalu.

Program yang bermula seawal jam 7.30 pagi itu telah melibatkan 111 orang murid yang bertempat di Dewan SK Kerayong Jaya. Pelbagai pengisian yang telah diberikan oleh 10 orang fasilitator. Tujuan program ini diadakan adalah untuk memberikan semangat kepada calon yang akan mengambil peperiksaan UPKK 2022 supaya dapat mempersiapkan diri serta mental dalam keadaan yang lebih bersedia. Selain itu matlamat utama adalah dapat melahirkan calon yang kuat dari segi rohani dan jasmani selari dengan tuntutan akidah agama Islam. Ibarat pepatah Melayu “ Melentur buluh, biarlah dari rebungnya”.

Ucapan kata aluan penutup program telah disampaikan oleh Ketua Guru Kafa SK Kerayong Jaya, YBhg. Puan Norazean binti Abdul Latif sementara ucapan dari wakil rasmi Jabatan Hal Ehwal Pelajar & Alumni UniPSAS, Encik Khairul Rijal bin Dato’ Haji Abdu Rahman yang juga selaku pengiring fasilitator.

Loading...