ABU DHABI (UAE), 03 OKTOBER 2024 – Kebawah Duli Paduka Baginda Sultan Pahang, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah mengilhamkan kerjasama pendidikan antara Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (UnIPSAS) dan Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dengan Mohamad Bin Zayed University for Humanities (MBZUH).

Kolaborasi pendidikan ini dimeterai di MBZUH, Abu Dhabi, yang disaksikan Kebawah Duli Paduka Mulia Tengku Mahkota Pahang, Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah ibni Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, selaku Penaung Pro Canselor UMPSA dan Canselor UnIPSAS.

Memorandum Persefahaman (MoU) antara UnIPSAS dan UMPSA bersama MBZUH ini membuka peluang yang amat signifikan dalam pelbagai bidang akademik dan penyelidikan, termasuklah Program Dual Ijazah; Muádalah (Pengiktirafan Ijazah); Mobiliti Bukan Akademik; Pertukaran Pensyarah dan Pelajar; serta Kolaborasi Penyelidikan.

Kredit : Pahang Media.