1 DISEMBER 2022 (KUANTAN) – UnIPSAS hari ini menerima Sesi Lawatan Penilaian Akhir Anugerah Pahang 1st yang dikendalikan oleh Pejabat Setiausaha Kerajaan Pahang melalui Unit Korporat.

Sesi Penilaian ini dilakukan kerana UnIPSAS telah terpilih ke peringkat penilaian akhir Anugerah Pentadbiran Cemerlang (APEC).

Anugerah tersebut bertujuan untuk memberi pengiktirafan dan insentif kepada Jabatan Negeri, Agensi dan Badan Berkanun di Negeri Pahang bagi prestasi tadbir urus yang cemerlang serta secara tidak langsung sebagai salah satu usaha untuk meningkatkan mutu penyampaian perkhidmatan awam.

Sesi Penilaian yang diadakan di Dewan Senat UnIPSAS itu diketuai oleh Puan Waila binti Mohd Nasir, Timbalan Pengarah Perbadanan Produktiviti Malaysia (MPC). Beliau dibantu oleh Prof. Madya Ts. Dr. Muhamad bin Mat Noor (Pensyarah Kanan UMP), En. Mohd Norishamuddin bin Mohd Rosli (Pegawai Tadbir Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang), Dr. Noor Aishah binti Hj. Hassan (Pengurus Kanan MPC Wilayah Timur) dan En. Mohd Azhar bin Zainuddin (Penolong Pengurus MPC Wilayah Timur).

Turut hadir ialah Ts. Muhaimin Mustaqim bin Jamaludin dan pasukan urusetia daripada Unit Korporat Pejabat SUK Pahang.

Loading...