10 OGOS 2022 (ON-LINE) – UnIPSAS perbaharui Perjanjian Persefahaman (MoU) dengan Universiti Mu’tah, Jordan bagi membolehkan pelajar lepasan Diploma UnIPSAS menyambung pengajian di Universiti Mu’tah, Jordan pada peringkat Ijazah Sarjana Muda.

Pelajar Lepasan Diploma UnIPSAS yang menyambung pengajian di Universiti Mu’tah, Jordan akan terus mengikuti pengajian pada tahun ke-2 atau tahun ke-3.

Selain itu, MoU ini juga bertujuan untuk bekerjasama dalam pertukaran jangka pendek tenaga akademik bagi tujuan pendidikan dan pembelajaran.

MoU ini turut membolehkan program mobiliti dilaksanakan kepada pelajar-pelajar di antara kedua-dua institusi dan juga menjalinkan kerjasama dalam bidang kajian dan penyelidikan.