4 OGOS 2022 (KUALA TERENGGANU) – UnIPSAS telah menjalani Sesi Audit Penilaian Penarafan SETARA 2022 yang dilaksanakan secara berpusat bagi Zon Timur bertempat di Universiti Malaysia Terengganu (UMT).

UnIPSAS diwakili 9 orang pegawai dengan diketuai oleh Pendaftar, YBrs. Dr. Muhammad Hafiz bin Dato’ Haji Yaakub. Kehadiran Naib Canselor, YH. Prof Madya Dato’ Dr. Haji Mohd Zawavi bin Zainal Abidin pada sesi Pembukaan Audit dan sesi pengauditan memperlihatkan sokongan dan komitmen pengurusan tertinggi UnIPSAS terhadap usaha meningkatkan kualiti akademik dan perkhidmatan universiti melalui penilaian penarafan SETARA.

Penilaian yang berlangsung selama 2 hari itu memberikan pelbagai input dan pengetahuan baharu yang dapat dimanfaatkan sebagai penambahbaikan persediaan penarafan akan datang.

Penilaian dilakukan oleh barisan fasilitator yang terdiri daripada Puan Norisnini binti Sidek (Monash University), Prof. Madya Dr. Nurlida binti Basir (USIM) dan Puan Salmie binti Jemon (UMS) dan diselaraskan oleh Sekretariat SETARA Jabatan Pendidikan Tinggi.

Loading...