25 JULAI 2022 (KUANTAN) – KDYMM Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menzahirkan harapan agar UnIPSAS terus tersohor di seluruh negara sebagai sebuah Institusi Pengajian Tinggi Islam yang terunggul.

Keistimewaan UnIPSAS adalah pada nama Islam yang menjadi teras utama pengajiannya. UnIPSAS sebagai Institusi Pengajian Tinggi Islam merupakan benteng dalam menjaga akhlak dan moral dalam meniti arus pemodenan dunia yang mencabar.

Selain itu, UnIPSAS perlu meneroka bidang-bidang pengajian baharu serta menjalin hubungan strategik dengan universiti Islam luar negara. UnIPSAS juga hendaklah menjadi contoh dan tauladan sebagai sebuah universiti Islam yang ditadbir urus secara cekap, telus dan berintegriti.

Baginda bertitah demikian dalam Titah Diraja sempena Majlis Pemasyhuran UnIPSAS yang diadakan di Auditorium Tuanku Canselor pada hari ini.

Turut berangkat, KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Binti Almarhum AlMutawakkil Alallah Sultan Iskandar Al-Haj dan KDYMM Pemangku Raja Pahang, Tengku Mahkota Hassanal Ibrahim Alam Shah Ibni Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

Majlis Pemasyhuran itu turut menyaksikan pelantikan Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah sebagai Canselor UnIPSAS oleh Kerajaan Pahang. Turut dilantik, Dato’ Sri Wan Rosdy bin Wan Ismail sebagai Pro-Canselor I dan YAM Tengku Panglima Raja Kolonel Tengku Amir Nasser Ibrahim Shah Ibni Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah selaku Pro-Canselor II.

FB LIVE VIDEO PENUH PEMASYHURAN : https://www.facebook.com/UNIPSASofficial/videos/485455730055721

Loading...