3 Julai 2022, Kuantan – Setelah selesai berlangsungnya Program Kepimpinan Altruistik (PKA) anjuran Institut Pembangunan dan Kecemerlangan Kepimpinan (i-LEAD), Kementerian Belia dan Sukan yang diadakan dua hari sebelumnya, para peserta telah berpeluang mengadakan khidmat masyarakat di Felda Bukit Goh.

Pelbagai kerja-kerja yang dapat dibantu antaranya ialah aktiviti mengecat Dewan Semai Bakti Felda Bukit Goh, membersihkan kawasan dewan dan juga beramah mesra bersama masyarakat setempat.

Menutup majlis tersebut, Timbalan Naib Canselor Jabatan Hal Ehwal Pelajar & Alumni , YBrs. Dr. Haji Ahmad Effat bin Mokhtar berkata “Walaupun sudah masuk hari ke 14 pelajar UnIPSAS berprogram berturut-turut sebelum itu, namun semangat dan kerajinan mereka sangat dipuji. Inilah semangat kesukaralewanan yang sepatutnya ada dalam kalangan belia Islam. Sebagaimana Rasulullah SAW sendiri yang menunjukkan semangat kesukaralewanan, bertolong bantu dalam perkara-perkara kebaikan sehingga Islam akhirnya tersebar sehingga ke nusantara”

Turut hadir sama, Ketua Kem Wawasan Negara Bukit Sagu, YBhg. Encik Kamalifauzi bin Abd Rashid, Penolong Pengarah Kem Wawasan Negara Bukit Sagu, YBhg.Encik Mohd Azeed Nazwan bin Zakaria, Pengurus Felda Bukit Goh, YBhg. Encik Radzuan bin Rozali dan Ketua Peneroka Felda Bukit Goh, merangkap Tok Empat, YBhg. Encik Ahmad Faizal bin Ramli.

HEPA akan merancang pelbagai lagi aktiviti khidmat masyarakat di lokasi lain bagi memberi ruang kepada pelajar berkhidmat dan berinteraksi dengan komuniti selain meningkatkan _visibility_ UnIPSAS di mata masyarakat Pahang khususnya dan di Malaysia amnya.