9 Jun 2022, Pekan – Begitulah takdir yang terjadi kepada pelajar Diploma Pengajian Media Islam, UnIPSAS Saudara Ahmad Romadhan bin Sakrni, bapanya telah ditimpa serangan angin ahmar (strok) dan hilang keupayaan untuk bekerja dan menguruskan diri. Lebih sulit lagi, adiknya juga yang dikategorikan sebagai autisme turut tidak mampu menguruskan diri.

Keluarganya hanya bergantung dengan pendapatan ibunya yang bekerja sebagai guru agama dan sedikit bantuan berbentuk baucar RM200 dari Pasaraya Darul Makmur (Makmur).

Bagi membantu meringankan beban yang dialami oleh keluarga beliau, Jabatan Hal Ehwal Pelajar & Alumni telah menyerahkan sumbangan yang disampaikan oleh Penolong Pendaftar Jabatan HEPA, Encik Abi Sofian bin Abdul Aziz

Kami seluruh warga Jabatan HEPA mendoakan semoga apa yang dilalui oleh Saudara Ahmad Romadhan dipermudahkan segala urusan dan mendapat kesembuhan yang segera.