18 MEI 2022 (KUANTAN) – UnIPSAS hari ini menerima Lawatan Kunjung Hormat dan Lawatan Penanda Aras daripada Institut Pendidikan Guru, Kampus Sultan Mizan (IPGKSM), Terengganu.

Lawatan yang diketuai oleh YBrs. Dr. Pajuzi bin Awang, Timbalan Pengarah IPGKSM itu diadakan di Dewan Senat UnIPSAS.

Delegasi IPGKSM seramai 7 orang tersebut telah disambut oleh YH. Prof. Madya Dato’ Dr. Haji Mohd Zawavi bin Zainal Abidin, Naib Canselor UnIPSAS sambil diiringi oleh YBrs. Dr. Norahida binti Mohamed, Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Penyelidikan dan Inovasi (HEPI) bersama YBrs. Dr. Fahmi Zaidi bin Abd. Razak, Pengarah Pusat Pengurusan Penyelidikan.

Lawatan ini bertujuan untuk mendapatkan khidmat kepakaran dalam penerbitan jurnal secara online, Online Jurnal System (OJS) daripada pihak UnIPSAS.

Di antara intipati lawatan ini adalah taklimat berkaitan Pusat Pengurusan Penyelidikan yang disampaikan oleh Pengarahnya, YBrs. Dr. Fahmi Zaid bin Abd Razak, penerangan berkaitan jurnal UnIPSAS oleh Cik Wan Nur Ainna Waheda binti Rozali, Ketua Jabatan Penerbitan dan Pemasaran, keperluan teknikal OJS oleh Puan Norfaziah binti Mohd Rejab, Pegawai Teknologi Maklumat dan pengurusan OJS oleh Cik Raja Nurul Hafizah binti Raja Ismail, Webmaster OJS.

Semoga lawatan ini dapat mewujudkan kerjasama yang baik di antara UnIPSAS dan IPGKSM.

#penandaaras#benchmarking#kunjunganhormat#unipsas

– – –

Permohonan Kemasukan Pelajar Baharu sedang dibuka di www.unipsas.edu.my

– – –