(29 April 2022), YB. Dato’ Sri Dr. Sallehuddin bin Ishak, Setiausaha Kerajaan Pahang selaku Pengerusi Sistem Pendidikan Islam Pahang (SPIPSB) mewakili UnIPSAS menyerahkan cek pembayaran Zakat Perniagaan bagi tahun kewangan 2020 sebanyak RM50,000 kepada YH. Dato’ Hj. Halidan bin Md Daud, Pengurus Besar Kanan Pusat Kutipan Zakat (PKZ) pada jam 9.00 pagi di Pejabat Setiausaha Kerajaan Pahang, Tingkat 2, Blok A, Wisma Sri Pahang.

Turut hadir di dalam upacara tersebut ialah YH. Prof Madya Dato’ Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin (Naib Canselor), YBrs. Dr. Muhammad Hafiz bin Yakub (Pendaftar) dan Hj. Mohd Faizul bin Abdul Hadi Nor (Bendahari).

Didoakan semoga UnIPSAS sentiasa dibawah rahmat ilahi dan terus mengekalkan kecemerlangan.