1 APRIL 2022 (KUANTAN) – Anggota Kerja UnIPSAS (AKU) diseru untuk memanfaatkan kedatangan bulan Ramadan dengan memperbanyakkan aktiviti dan amal ibadah. Ini bagi memastikan objektif ibadah puasa iaitu ketaqwaan kepada Allah akan dapat dicapai pada penghujungnya nanti.

Demikian menurut Naib Canselor UnIPSAS, YH. Prof. Madya Dato’ Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin ketika menyampaikan Ucapan Aluan sempena Program Perhimpunan Ke Arah Perkhidmatan Cemerlang Dan Cintai Negara Peringkat UnIPSAS bagi bulan April 2022.Perhimpunan yang diadakan di Auditorium Tuanku Canselor dan dihadiri oleh semua AKU itu turut menyaksikan penyampaian Hadiah Inovasi 2021, Penyampaian Surat Tawaran Keputusan Dana Universiti 2022 serta Taklimat Berkenaan Tabung Haji.

Perhimpunan turut menarik perhatian AKU dengan pengumuman dan penyerahan Surat Lantikan kepada barisan Pengurusan Kanan UnIPSAS yang baharu berkuat kuasa 1 April 2022.