3 MAC 2022 (KUANTAN) – UnIPSAS akan menjalani Audit Pematuhan MS 1900:2014 dan ISO 9001:2015 selama dua hari bermula hari ini dan berakhir esok.

Audit Pematuhan ini kali pertama diadakan selepas UnIPSAS berjaya mendapat penyambungan tempoh Pensijilan MS/ISO pada sesi audit tahun lepas.

Audit akan dikendalikan oleh dua orang Auditor SIRIM iaitu Cik Hajah Hanida Ghazali dan En. Mohd Hisyam Mahadi.

Dalam Ucapan Aluan sempena Mesyuarat Pembukaan, Naib Canselor UnIPSAS, YH. Prof. Madya Dato’ Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin menyatakan komitmen UnIPSAS untuk terus mengamalkan pengurusan berkualiti.

Beliau juga menyatakan bahawa pada tahun ini UnIPSAS akan melaksanakan beberapa langkah untuk mengukuhkan lagi kefahaman dan penghayatan semua Anggota Kerja UnIPSAS terhadap pelaksanaan MS/ISO.